Eğitim

KYK yurt başvuruları başladı: 2022 KYK yurt başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrencinin kazandıkları üniversitenin şehrinde barınmak için başvurduğu KYK yurtları için başvurular başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt başvurularının başladığını açıkladı. Peki, 2022 KYK yurt başvuru tarihleri ne zaman, nasıl yapılır?

Abone Ol

Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklama sonrasında, KYK yurt başvuruları erişime açıldı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversite kayıt işlemlerinin yapılmaya başlamasıyla birlikte, KYK yurt başvuruları da bugün başladı.

2022-2023 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. Başvurular 28 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.

KYK yurt başvuru ekranı için TIKLAYIN!

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor. E-devlet’e TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan adaylar karşılarına çıkan bilgileri doldurduktan sonra başvurusunu gerçekleştirmiş oluyor.

BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız.
  • Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.
  • Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, kimlik kartı / nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
  • Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz.
  • Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

BAKAN KASAPOĞLU’NDEN YURT AÇIKLAMASI

‘Bu ölçekte bu hesapta üniversite yurt hizmeti sağlayan ikinci ülkenin dünyada olmadığını da özellikle belirtmek istiyorum. Bu bir gurur tablosudur. Gençlerimizin emrindedir, hizmetindedir. Dünyanın en geniş en güçlü devlet tarafından yürütülen yurtlar gençlerin hizmetinde.

Bakanlık olarak tüm gençlerimizin yanındayız. Onları geleceğe hazırlamak, onların umutlarını büyütmek en büyük gayemizdir.  Yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıktı. Bu rakam Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamı.’