Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Devlet İstatistik Ofisi'nin açıkladığı son verilere göre 2021 yılının ilk çeyreğinde büyüyen sektörler; inşaat (yüzde 1,7), gayrimenkul faaliyetleri (yüzde 0,5) ve tarım, ormancılık ve balıkçılık (yüzde 0,3) oldu. Bu dönemde hanelere hizmet veren kar amacı gütmeyen kuruluşlar dahil hanehalkı nihai tüketimi nominal olarak yüzde 1,8 artış gösterirken bu kalemin GSYİH yapısındaki payı yüzde 65,5 olarak gerçekleşti.

Devlet İstatistik Ofisi, ilk çeyrekte mal ve hizmet ihracat ve ithalatının nominal olarak sırasıyla yüzde 18,3 ve yüzde 11,2 düzeyinde artış gösterdiğini belirtti. İlk çeyrekteki gayrisafi sermaye oluşumu, envanterlerdeki değişimlerde azalma sergiledi.

Kuzey Makedonya Merkez Bankası'na göre ülkenin GSYİH'si 2020 yılında yüzde 4,5, 2020 yılının sadece dördüncü çeyreğinde ise yüzde 0,7 oranında azaldı. Mayıs ayında Merkez Bankası, ülke ekonomisinin 2021 yılında yüzde 3,9 büyümesini beklediğini duyurmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI