Xinhua

Kuzey Makedonya, iç pazarı korumak için tahıl ihracatını yasakladı

ÜSKÜP, 12 Mart (Xinhua) -- Bakan Bekteshi'ye göre, bu "piyasada daha büyük aksaklıkların önüne geçmek için alınan önleyici bir tedbir". Önlemin amacı, "bir pandeminin içinden...

Abone Ol

ÜSKÜP, 12 Mart (Xinhua) -- Bakan Bekteshi'ye göre, bu "piyasada daha büyük aksaklıkların önüne geçmek için alınan önleyici bir tedbir". Önlemin amacı, "bir pandeminin içinden geçen ve son zamanların en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya olan vatandaşları korumak".

Bekteshi, hükümetin, mevcut krizin olumsuz etkilerini en aza indirmeye kararlı olduğunun altını çizdi ve ülkenin, kendi iç ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli gıda rezervine sahip olması nedeniyle vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini vurguladı.
Çarşamba günü, Kuzey Makedonya hükümeti, ekonomik krizin ve Ukrayna-Rusya ihtilafının sonuçlarını haffetmek için toplam 400 milyon euro (436,7 milyon ABD doları) değerinde 26 önlem ve tavsiye kararını onayladı.

Önlemler arasında temel gıda ürünlerinin KDV'sinin tercihli yüzde sıfıra indirilmesi ve mazot, kurşunsuz akaryakıt ve gaz yağı KDV'sinde de yüzde 10'luk bir indirim yer alıyor.