Xinhua

Kuzey Kore, uzaya yeni keşif uyduları gönderecek

PYONGYANG, 10 Mart (Xinhua) -- Kim, söz konusu açıklamayı Ulusal havacılık ve Uzay Geliştirme İdaresi'nde (NADA) gerçekleştirdiği son teftiş sırasında yaptı. Kim, 27 Şubat ve...

Abone Ol

PYONGYANG, 10 Mart (Xinhua) -- Kim, söz konusu açıklamayı Ulusal havacılık ve Uzay Geliştirme İdaresi'nde (NADA) gerçekleştirdiği son teftiş sırasında yaptı. Kim, 27 Şubat ve 5 Mart tarihlerinde iki keşif uydusu geliştirme testi gerçekleştiren NADA'nın önemli test sonuçlarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Keşif uydularının geliştirilmesini, egemenlik ve ulusal çıkarların korunmasına ve meşru kendini savunma haklarının kullanılmasına yönelik bir çalışma olarak niteleyen Kim, devletin savaş caydırıcılığını geliştirerek ülkenin savaşa hazırlık kapasitesinin mükemmelleştirilmesine yönelik acil projenin, "en üst düzey bir devrim görevi, Partimizin ve hükümetin en fazla önem verdiği siyasi ve askeri önceliğe sahip bir görev olduğunu" söyledi.

Kim, askeri keşif uydularının geliştirilme ve kullanılma amacının, Kuzey Kore silahlı kuvvetlerine, kendisine karşı askeri eylemler hakkında gerçek zamanlı bilgi toplama imkanı vermek olduğunu dile getirdi.

Kim, "Parti Merkez Komitesi, Ulusal Havacılık ve Uzay Geliştirme İdaresi'nin uydular aracılığıyla istihbarat toplamaya yönelik güçlü bir kabiliyete sahip olma amacıyla beş yıllık plan döneminde (2021-2025) güneşle eş zamanlı kutup yörüngesine çok sayıda askeri keşif uydusunu çeşitli şekillerde yerleştirme kararını tam olarak desteklemektedir" diye ekledi.