Brown, South China Morning Post gazetesinin internet sitesinde Salı günü yayımlanan makalesinde, "Washington ile Beijing arasında son birkaç yıldır yaşanan ticari sürtüşmeler küresel refahın aleyhine oldu ve bu durumun bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu
Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles ilçesinde bulunan Long Beach Limanı'nda China COSCO Shipping Corporation Limited'e ait konteynerler, 27 Şubat 2019. (Fotoğraf: Li Ying/Xinhua)

Brown, "Dünyanın son yıllarda yaşadıklarının ardından, küresel toparlanmaya en yüksek önceliğin verilmesini sağlamak için ABD ile Çin arasında yakınlaşma zamanı geldi" diye belirtti. Analist makalede ayrıca pandemiden muzdarip dünyanın iyiliği için ABD-Çin arasındaki ticari sürtüşmelere son verilmesi çağrısında bulundu. Brown, iki ülke arasındaki ticaretin daha hızlı artmasının dünyanın geri kalanı için de müthiş faydalar sağlayabileceğini söyleyerek daha güçlü küresel büyüme elde etmek için iki ülkenin birlikte çalışabileceğini umduğunu belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI