İnovasyon, ekonomik kalkınma için en önemli itici güçlerden biri, aynı zamanda ithalat fuarlarındaki en büyük cazibe. 4. CIIE’de de 62 katılımcı işletme tarafından yüzü aşkın yeni ürün, ileri teknoloji ve inovatif hizmetin lansmanı yapılacak. Küresel lansmanların Çin’de yapılması, Çin ekonomisinin canlılığını yansıtırken, katılımcı işletmelerin Çin piyasasına duydukları güveni de gösteriyor. Pek çok katılımcının söylediği gibi, dört yıllık gelişme sürecinin ardından CIIE, sergileri emtiaya ve katılımcıları da yatırımcıya dönüştürdü; katılımcılara pazar, yatırım ve büyüme fırsatları sunmaya başladı.

1 milyar 400 milyondan fazla nüfusa ve 400 milyonu aşkın orta gelirli sınıfa sahip Çin, hiçbir çokuluslu şirket tarafından ihmal edilemeyecek dev bir piyasa konumunda. Özellikle, Çinlilerin tüketim kalitesinin yükselmesi ve taleplerinin artmasıyla birlikte, Çin piyasası küresel çapta satışa sunulan yeni teknolojiler ve ürünler için güzel bir platform haline geldi.

Öte yandan, Çin’de iş ortamı sürekli iyileştiriliyor. Özellikle fikri mülkiyet haklarına yönelik korumanın devamlı güçlendirilmesi sayesinde, küresel işletmeler daha rahat bir şekilde yeni teknolojilerini ve yeni ürünlerini Çin piyasasına sokabiliyor.

Daha da önemli olanı, Çin’in dışa açılmayı genişletme sözünü tutması. Bu durum, çokuluslu işletmelere güven sağladı. Fuarın açılışında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in “Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı genişletme konusundaki kararlılığı değişmeyecek” şeklindeki ifadeleri, yabancı işletmelerde derin izlenimler bıraktı. L'Oreal’den üst düzey bir yetkili, şirketin CIIE’ye katılımı genişleterek, Çin’de daha fazla lansman gerçekleştireceklerini belirtti.

Dün ülkelerin 2021 yılında dışa açılmasına ilişkin olarak yayımlanan raporda, dışa açılmanın bütün insanlığın ortak çıkarlarına uygun olduğuna ve dünyanın ortak refahının dışa açılmadan ayrı düşünülemeyeceğine işaret edildi. Dışa açılmada örnek bir ülke olan Çin, piyasasını dünya piyasası haline getirmeye çalışırken ortak kalkınmayı hızlandırmak için de sürekli pozitif enerji sunuyor.

Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi Kamboçya'daki Angkor Wat, Asya'daki en fotojenik UNESCO Dünya Mirası alanı seçildi

Editör: İRFAN KARSLI