Dünya

Kübalı yetkili: CIIE, ekonominin pandemiyi atlatmasına yardımcı olacak

Carricarte, yakın zamanda Xinhua'ya verdiği röportajda, "Fuar, Küba'ya ürünlerini sergileme imkanının yanı sıra katılımcı ülkelerle yeni anlaşmaları planlama fırsatı da sunaca...

Abone Ol

Carricarte, yakın zamanda Xinhua'ya verdiği röportajda, "Fuar, Küba'ya ürünlerini sergileme imkanının yanı sıra katılımcı ülkelerle yeni anlaşmaları planlama fırsatı da sunacak" şeklinde konuştu. "CIIE, Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ile birlikte, Çin'in tek taraflılığa ve korumacılığa karşı oynadığı lider rolüyle uyumlu" açıklamasını yapan Carricarte, şu sözleri ekledi: "Fuar, Çinli iş insanları ve Kübalı meslektaşları arasındaki ilişkileri güçlendirmeye devam edecek." Bu yıl gerçekleşen CIIE'nin farklı ülkelerden katılımcılar ve şirketler için önemine dikkat çeken Carricarte, "Fuar, Küba'da ihracat ve yatırım fırsatlarının belirlenmesine katkı sağlayacak" dedi.

Devam eden fuarda Küba'nın biyoteknoloji, tarım, turizm, tıbbi bakım ve kültür gibi çeşitli sektörlerden ürün ve hizmetlerini sergileyeceğini aktaran yetkili, Kübalı katılımcıların ülkenin Kovid-19'a karşı etkili müdahalesinde rol oynayan "yüksek vasıflı insan kaynağına sahip biyofarmasötik endüstrisi ve sağlık sistemi"nin tanıtımını öne çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Carricarte "Küba'da aşıların üretimi, Kovid-19 ile savaşmak için kullanılanlar da dahil olmak üzere, insan sermayemiz, bilimimiz ve üretim kapasitemizdeki gelişiminin doğrudan sonucudur. Ve bu Küba başarısı fuarda görülecektir" dedi. Carricarte, "Küba'nın önde gelen ticari ortaklarından ve ana ihracat pazarlarından biri olan Çin'in, ada ülkesi Küba'ya çeşitli imkanlar ve inisiyatifler sunması iki ülke arasındaki karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirdi" şeklinde konuştu. "Küba'nın geçen yıllarda CIIE'ye katılımı Çin pazarına rom, bal ve deniz ürünleri ihracatını artırdı" diyen Carricarte, "aynısı seçkin Küba puroları için de bekleniyor" diye ekledi.

Küba Ticaret Odası Başkanı, "Çin'deki fuar ve sergilerin yanı sıra Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne katılımımızı artıracağız ve Küba'nın mal ve hizmet ihracatını büyütmesi ve çeşitliliğini artırması öngörülen yabancı yatırım projelerini üstlenme üzerinde çabalarımızı yoğunlaştıracağız" açıklamasını yaptı.