Sağlık

Küba'da Omicron varyantı kaynaklı ilk koronavirüs vakası görüldü

HAVANA, 9 Aralık (Xinhua) -- Küba'nın en batısında bulunan Pinar del Rio eyaletinde bir sağlık çalışanının 27 Kasım'da Mozambik'ten adaya döndükten sonra yaptırdığı virüs test...

Abone Ol

HAVANA, 9 Aralık (Xinhua) -- Küba'nın en batısında bulunan Pinar del Rio eyaletinde bir sağlık çalışanının 27 Kasım'da Mozambik'ten adaya döndükten sonra yaptırdığı virüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. ACN'ye göre, hastanın temas ettiği 18 kişiye de test yapıldı. Bu kişilerin test sonuçları negatif çıktı. Küba, bu ayın başında ülkeye gelen uluslararası yolcular için seyahat kurallarını sıkılaştırmıştı.

Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Esvatini, Namibya, Zimbabve, Malavi ve Mozambik'ten Küba'ya uçan tüm yolcuların artık aşı sertifikalarını ve Küba'ya seyahatten önceki 72 saat içinde yapılmış Kovid-19 polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) testlerinin negatif sonuçlarını göstermeleri gerekiyor.

Ayrıca yolcuların hem varışta hem de ziyaretlerinin altıncı gününde PCR testi yaptırmaları ve masrafları kendilerine ait olmak üzere bir hafta karantina otellerinde kalmaları koşulu bulunuyor. Küba'da Çarşamba günü 78 teyitli koronavirüs vakası bildirilirken herhangi bir ölüm kaydedilmedi. Küba genelinde vaka sayısı 963 bin 347'ye çıkarken ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 8 bin 311.