Spor

Küba, Tokyo Olimpiyatları'nda boksta üçüncü altın madalyasını aldı

Kübalı boksör Julio La Cruz, Cuma günü Rusya Olimpiyat Komitesi'nden (ROC) Muslim Gadzhimagomedov'u, erkekler ağır sıklet finalinde mağlup ederek Küba'ya, Tokyo 2020'de boks d...

Abone Ol

Kübalı boksör Julio La Cruz, Cuma günü Rusya Olimpiyat Komitesi'nden (ROC) Muslim Gadzhimagomedov'u, erkekler ağır sıklet finalinde mağlup ederek Küba'ya, Tokyo 2020'de boks dalındaki üçüncü altın madalyasını kazandırdı. Kübalı sporcu, müsabakada 5-0 oybirliğiyle galip geldi. 3 kez Olimpiyatlarda yarışan ve Rio'da hafif ağır sıklet dalında altın madalya kazanan Cruz, ilk raundda rakibine karşı yumruklarıyla sağladığı üstünlükle beş jürinin dördünden 10-9 gibi avantajlı bir skor elde etti. Son iki raund kedi-fare oyununa dönerken, Gadzhimagomedov daha hızlı hareket eden Cruz'a nadiren yaklaşabildi.

Cruz, "Takımım ve antrenörlerim bu mücadeleyi kazanmam konusunda bana çok güven verdi ve haklıydılar" dedi. 31 yaşındaki sporcu, "Şimdiden (Olimpiyat) oyunlarda iki altın madalyam var ama Paris (2024 Olimpiyatları) sadece üç yıl uzakta. Bir sonraki Olimpiyatlar'a da katılacağım ve ülkem için üçüncü altın madalyayı kazanmaya çalışacağım" dedi. Yeni Zelanda'dan David Nyika ve Brezilya'dan Abner Teixeira ise bronz madalyayı paylaştı.