Düşük skorlu 5-4'lük maçta, bu karmaşık mücadele, Alba'nın normal sürenin son saniyesinde kazanmasını sağlayan puanı elde etmesiyle tamamlandı. "Bu madalyayı kazandığım için çok mutluyum ve minnettarım" diyen Rafael Alba, "Küba halkı bu zaferi bekliyordu" diye ekledi. Alba, Küba Olimpiyat heyetinin geri kalan üyelerinin, adadaki akrabalarının ve arkadaşlarının verdiği destek için teşekkür ettiğini de belirtti.

Ödül töreninde bronz madalya sahibi Castillo (sağdan 1. sırada), Rusya Olimpiyat Komitesi'nden (ROC) altın madalya sahibi Vladislav Larin (soldan 2. sırada), Kuzey Makedonya'dan gümüş madalya sahibi Dejan Georgievski (soldan 1. sırada) ve Güney Kore'den In Kyo-don (sağdan 2. sırada) bronz madalya ile fotoğraf çektiriyor, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Wang Yuguo/Xinhua)

Rafael Alba, "Olimpiyat madalyaları kazanmaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüphem yok" diye ekledi. Önümüzdeki günlerde Mijain Lopez (Greko-Romen güreş), Idalys Ortiz (judo) ve Julio Cesar La Cruz'un (boks) kendi branşlarında altın madalya için mücadele etmesi bekleniyor. Küba Spor, Beden Eğitimi ve Rekreasyon Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ariel Sainz; Küba Olimpiyat heyetinin, hedeflerine ulaşmak için çok çalışmaya devam edeceğini kaydetti. Sainz, "Küçük bir heyet ile onurlu ve verimli bir performans bekliyoruz" dedi.

Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı

Olimpiyat Oyunları'na ilk kez 1900 Paris Oyunları ile katılan Küba, bugüne kadar 226 madalya topladı. Olimpiyat tarihinde Latin Amerika ve Karayip ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. Küba, Tokyo Olimpiyatları'nda, kazanması beklenen yaklaşık beş altın madalya ile toplam madalya sayısında ilk 20'ye girmeyi bekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI