Sağlık

Küba Suriye'ye kendi geliştirdiği Kovid-19 aşılarını bağışladı

HAVANA, 8 Ocak (Xinhua) Küba'nın Dış Ticaret ve Yatırımdan Sorumlu Birinci Bakan Yardımcısı Ana Teresita Gonzalez, Jose Marti Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen bir bağış...

Abone Ol

HAVANA, 8 Ocak (Xinhua) Küba'nın Dış Ticaret ve Yatırımdan Sorumlu Birinci Bakan Yardımcısı Ana Teresita Gonzalez, Jose Marti Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen bir bağış töreninde, son iki yılda yaşanan olayların küresel güçlüklerle mücadelede çok taraflılık, dayanışma ve uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Gonzalez, "Virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması ve aşı dağıtımındaki eşitsizlik, dünyanın Kovid-19 pandemisinin neden olduğu sosyal ve ekonomik zarardan yakın gelecekte kurtulmasını zorlaştıracaktır" diye konuştu.

Törene katılan Suriye'nin Küba Büyükelçisi İdris Mayya da bağış için Küba makamlarına teşekkür ederek, "Küba ve tüm insanlık için aşı üreten tüm Kübalı bilim insanlarına, doktorlara ve uzmanlara en derin şükranlarımı sunmak istiyorum" dedi. Küba, 11 milyonluk nüfusunun yüzde 86'sından fazlasını ülkede geliştirdiği aşılarla tam olarak aşıladı. Küba vatandaşlarının yüzde 20'sinden fazlasına şu ana kadar takviye doz da yapıldı. Ülke, kendi ürettiği aşılar için Dünya Sağlık Örgütü'nden onay istiyor.