Sağlık

Küba, Havana'da Kovid-19 güçlendirici aşı kampanyasına başladı

HAVANA, 7 Aralık (Xinhua) Kampanyanın ilk aşamasında güçlendirici aşılar şehrin 15 belediyesinden dördünde yaşayan insanlara sunulacak. Küba Halk Sağlığı Bakanlığı'na göre, so...

Abone Ol

HAVANA, 7 Aralık (Xinhua) Kampanyanın ilk aşamasında güçlendirici aşılar şehrin 15 belediyesinden dördünde yaşayan insanlara sunulacak. Küba Halk Sağlığı Bakanlığı'na göre, son altı ay içinde virüs bulaşmış veya Kovid-19'a karşı aşılanmış olan kişilere şu anda güçlendirici aşılar yapılmıyor. Şimdiye kadar, 2,2 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Havana'da insanların yaklaşık yüzde 90'ı Soberana-02, Abdala ve Soberana Plus Kovid-19 aşılarıyla tamamen aşılandı.

Kasım ayına kadar, sağlık personeli ve Havana'dan bilim adamları gibi ön saflarda çalışanlara, yerli güçlendirici aşı yapıldı. Sağlık Bakanlığı'na göre, Küba'da Pazartesi günü son 24 saat içinde 104 teyit edilmiş enfeksiyon vakası ve bir Kovid-19 kaynaklı ölüm kaydedildi. Pandeminin Küba'yı ilk kez vurduğu Mart 2020'den bu yana ülkede 963 bin 194 Kovid-19 vakası ve hastalıktan 8 bin 310 ölüm bildirildi. Bakanlık, bugüne kadar ülkenin 11 milyonluk nüfusunun yüzde 3,9'una Kovid-19 güçlendirici aşı yapıldığını belirtti. Karayip ülkesi Küba'nın başkenti Havana'da Kovid-19'a karşı kitlesel aşı kampanyası Mayıs ayında başlamıştı.