Sağlık

Küba, güçlendirici Kovid-19 aşılarının uygulanmasını hızlandırdı

HAVANA, 22 Aralık (Xinhua) -- Küba basınında Çarşamba günü çıkan haberlere göre, Küba hükümeti virüsün Omicron varyantı karşısında ülke çapında güçlendirici Kovid-19 aşılarını...

Abone Ol

HAVANA, 22 Aralık (Xinhua) -- Küba basınında Çarşamba günü çıkan haberlere göre, Küba hükümeti virüsün Omicron varyantı karşısında ülke çapında güçlendirici Kovid-19 aşılarının halka uygulanmasını hızlandırdı. Günlük gazete Granma'da çıkan bir habere göre, devlete ait biyoteknoloji şirketi BioCubaFarma'nın Başkanı Eduardo Martinez, önümüzdeki haftalarda "Küba biyofarmasötik endüstrisi altı milyon doz Abdala ve Soberana Kovid-19 aşısını Küba Halk Sağlığı Bakanlığı'na teslim etmeyi planlıyor" dedi. 11,2 milyon nüfuslu Küba'da, nüfusa uygulanması gereken tüm güçlendirici aşıların Ocak 2022'nin sonundan önce üretilmesi bekleniyor.

Karayip ülkesi Küba'da Kovid-19'a karşı toplu aşı kampanyası Mayıs ayında başkent Havana'da başlamıştı. Halk Sağlığı Bakanlığı'na göre, şimdiye kadar Küba vatandaşlarının yüzde 99'undan fazlasına ülkede geliştirilen aşılardan en az bir doz yapıldı ve halkın yüzde 84'ünden fazlası Kovid-19'a karşı tamamen aşılandı. Son 24 saat içinde 80 yeni koronavirüs vakası ve buna bağlı bir ölüm daha kaydedilen Küba'da ulusal vaka sayısı 964.317'ye, ölüm sayısı ise 8.317'ye yükseldi.