Küba hükümeti tarafından 10 gün önce yapılan açıklamada, ülkeye yönelik uzun süredir devam eden ABD'nin ticaret ambargosunun bir parçası olarak adaya uygulanan yeni yaptırımların etkisiyle mücadele etmek için bu önlemin alındığı belirtilmişti.

Küba Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, bir yılı aşkın süre önce Küba bankalarının uluslararası bankalara ABD doları mevduatı yatırmasının yasaklanması nedeniyle bu hamlenin gerekli olduğu bildirildi. Bankanın açıklamasında, "Bu önlem, transferler yoluyla gerçekleştirilen işlemleri veya Küba'da kabul edilen diğer serbestçe dönüştürülebilir para birimlerinin nakit mevduatlarını kısıtlamıyor. Yalnızca ABD doları (nakit) için geçerli" denildi.

Banka, önlemin ne kadar süreyle yürürlükte kalacağının, ABD doları cinsinden ihracat işlemlerinin normal işleyişini engelleyen yaptırımlara bağlı olduğunu belirtti. 1962'den beri yürürlükte olan ticaret ambargosu, ABD eski Başkanı Donald Trump döneminde yoğunlaştırılmış ve Küba'ya yapılan para havalelerinin askıya alınması da dahil olmak üzere 240'tan fazla yaptırım ve kısıtlama getirilmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI