Ülkenin gözardı edilen hayvanat bahçelerindeki aralarında aslanlar, çitalar, babunların da bulunduğu pek çok hayvan da belirsizlik bir gelecekle karşı karşıya. Yemen'deki ana hayvanat bahçesi olan Sana Hayvanat Bahçesi'nde bulunan binden fazla hayvan açlıktan ölme tehdidi altında. Hızla yükselen enflasyon yiyecek fiyatlarını giderek daha pahalı hale getirirken, ziyaretçi sayısı ise savaş nedeniyle diplerde seyrediyor.

Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu
Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Sana Hayvanat Bahçesi'ndeki barınaklarında oturan babunlar, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Sana Hayvanat Bahçesi'ndeki barınaklarında görülen babunlar, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Sana Hayvanat Bahçesi'ndeki bir çitayı muayene eden bir bakıcı, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in başkenti Sana'da bulunan Sana Hayvanat Bahçesi'ndeki barınağında görülen bir aslan, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI