Yurt

Kremlin, ABD'nin Rusya'daki izinsiz protestolarla ilgili yorumlarını dikkate almıyor

RIA Novosti haber ajansı, Peskov'un şu sözlerini aktardı: "ABD temsilcilerinin ülkemize ve ülkemizde gerçekleşen yasa dışı eylemlere ilişkin yaptığı açıklamalara gelirsek, bir...

Abone Ol

RIA Novosti haber ajansı, Peskov'un şu sözlerini aktardı: "ABD temsilcilerinin ülkemize ve ülkemizde gerçekleşen yasa dışı eylemlere ilişkin yaptığı açıklamalara gelirsek, bir kez daha tekrar ediyorum, onları kucaklamak veya dinlemek niyetinde değiliz. Belki de bu noktada şunu hatırlatmak yararlı olur. Bu çeşit hareketler genel olarak Avrupa ülkelerinin çoğunda yasak" diye ekledi.

Kremlin Sözcüsü, emniyet ve güvenliği sağlamaya çalışan kolluk güçlerinin Pazar günü birçok Avrupa ülkesinde zor durumlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. İzinsiz eylemler sırasında güvenlik güçlerine yönelen her türlü şiddeti de kınayan Peskov, belli kişilerin "holiganlar ve provokatörler" gibi davranmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Peskov'un açıklaması, Rusya'daki ABD Büyükelçiliği'nin Sözcüsü Rebecca Ross'un Pazar günü yaptığı yorumda "barışçıl protestoculara ve gazetecilere yönelik sert yöntemleri" kınaması ve Rusya'ya "uluslararası insan hakları taahhütlerini yerine getirme" çağrısında bulunmasından sonra geldi.

Rusya'daki protestolar, binlerce kişinin gözaltındaki Rus muhalif lider Alexei Navalny'yi desteklemek için 23 Ocak'ta sokağa çıkmasıyla başladı. İzinsiz gösteriler, 31 Ocak'ta da ülke genelinde devam etti.