Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kazakistan ve Tacikistan'ı ziyaret edecek Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kazakistan ve Tacikistan'ı ziyaret edecek

Shanghai belediyesi sivil işler bürosu başkanı Jiang Rui, kentin dört bir yanındaki topluluk gönüllüleri ve mahalle komitesi üyelerinin, çocukları büyüyüp de evde yalnız kalan yaşlı kişiler veya aile üyeleri hastanede veya karantinada olduğu için geçici süreyle refakatsiz kalan kişiler için yemek dağıtımı ve düzenli telefonla yoklama gibi hizmetleri yerine getirmek için seferber olduğunu söyledi.

Jiang, düşük gelirli aileler için de belediye bürosunun asgari yaşam ödeneğinin zamanında ve tam ödenmesi ile yiyecek, günlük gereksinimler ve Kovid-19'u önleyici malzemelerin tedariki çağrısında bulunduğunu söyledi. Salgın yüzünden geçici zorluklar içinde olan kişilere de yardım sağlanacak. Shanghai belediyesi sağlık komisyonu Cuma günü, Shanghai'da son 24 saatte 3.200 yerel olarak bulaşmış teyitli vaka ve 19.872 yerel semptom göstermeyen vaka bildirdi.