Kovid-19 Acil Durum Komitesi'nin Perşembe günkü 6. Toplantısı'nda konuşan Tedros, yeni tip koronavirüsün kökenlerini araştıracak ekibin diğer 13 üyesinin planlandığı gibi Wuhan'a vardığını açıkladı. DSÖ direktörü, "PCR testleri negatif ama IgM antikor testleri pozitif çıkan diğer iki kişi hala Singapur'da. Yeniden yapılan IgM ve IgG testlerinin sonuçlarını bekliyoruz" dedi.

Wuhan'a varan ekip üyelerinin iki hafta boyunca karantinada kalacağını ve Çinli muhataplarıyla uzaktan çalışmaya başlayacağını belirten Tedros, ekibin sonraki iki hafta çalışmalarına sahada devam edeceğini bildirdi. DSÖ'nün Perşembe günü Twitter'da yayımladığı bir mesajda, seyahat öncesinde ekibin tüm üyelerinin kendi ülkelerinde yaptırdığı çok sayıda PCR ve antikor testinin negatif çıktığı belirtildi.

Mesajda, "Singapur'da yeniden teste tabi tutuldular ve hepsinin PCR testi negatif çıktı. Ancak ekibin iki üyesinin IgM antikor testi pozitif çıktı" ifadeleri yer aldı. Çin Dışişleri Bakanlığı Salı günü, DSÖ'nün uluslararası uzmanlardan oluşan bir ekibinin Perşembe günü

Singapur'dan Wuhan'a uçmayı planladığını ve yeni tip koronavirüsün kökenini araştırmak için oluşturulan ekibin Çinli bilim insanlarıyla birlikte çalışacağını duyurmuştu.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Editör: İRFAN KARSLI