Xinhua

Kovid-19 vakalarının arttığı Shanghai, lojistik sektöründeki sıkıntıları aşmaya çalışıyor

Çin'in doğusundaki Shanghai, Kovid-19 vakalarında yaşanan artışla birlikte, lojistik sektöründeki sıkıntıları aşmak ve e-ticaret platformlarının üretim ve nakliye kapasitesini artırmasına yardımcı olmak için çok çalışıyor.

Abone Ol

SHANGHAİ, 17 Nisan (Xinhua) -- Belediye Sağlık Komisyonu'ndan Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, 25 milyon kişinin yaşadığı megakentte, Cuma günü teyit edilmiş yerel kaynaklı 3.590 Kovid-19 vakası ile 19.923 asemptomatik taşıyıcı bildirildi. Shanghai Belediye Ticaret Komisyonu Başkan Yardımcısı Liu Min, Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "Shanghai'da pandeminin yeniden canlanması, pek çok dağıtım görevlisinin kapalı yönetim uygulamasına dahil olduğu ve bazı büyük depoların geçici süreyle kapatıldığı göz önüne alındığında, çevrimiçi alışveriş üzerinde büyük bir baskıya yol açtı" dedi.

Liu, "Shanghai ulaşım kapasitesini iyileştirmek için elinden geleni yapıyor" dedi. Shanghai'daki e-ticaret platformlarına ait pandemiden etkilenmeyen toplam 42 depo faaliyetlerine devam ederken, 18.000'den fazla teslimat şoförü günde yaklaşık 1,8 milyon siparişi dağıttı. Ayrıca, süpermarketler ve ana tedarikçilerin diğer çevrimdışı mağazaları yavaş yavaş işlerine yeniden başlıyor. Büyük süpermarketlerin pandemiden etkilenmeyen 1.011 mağazası Cuma günü itibariyle açıldı. Çalışan sayısı ise bir önceki döneme göre yüzde 37 arttı.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da, Burger King şubesinde internet üzerinden yapılan siparişi hazırlayan bir çalışan, 10 Nisan 2022. (Fotoğraf: Chen Jianli/Xinhua)

Liu, dağıtımın verimliliğini daha da artırmak için ekonomi merkezindeki bazı süpermarketlerin pirinç, erişte, sebze, meyve ve tuvalet malzemeleri gibi ihtiyaç malzemelerini içeren çeşitli tedarik paketleri hazırladıklarını söyledi. Liu, bunların bölge sakinlerinin ihtiyaçlarını mahalle topluluklarına bildirmeleri veya süpermarket uygulamalarına sipariş vermeleriyle, üçüncü şahıs lojistik şirketleri aracılığıyla yerel topluluklara dağıtılacağını belirtti. Kent, teslimat yapan kişiler de dahil olmak üzere pandemiyle mücadelede çalışanlar için sağlık testlerini güçlendirerek uygun test hizmetleri sağladı. Shanghai'da lojistik çalışanları için "2+2" test modu uygulanıyor. Buna göre, çalışanlardan iki günde bir iki antijen testi ve ertesi gün bir antijen testi ile bir nükleik asit testi yapmaları isteniyor.