Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkent Cezayir de dahil olmak üzere Kovid-19 vakalarında dikkate değer bir artış görülen 14 ilde kapanmanın uzatılması gerektiği belirtildi. Günün erken saatlerinde Sağlık Bakanı Abderrahman Benbouzid de devlet televizyonu ENTV'ye verdiği demeçte son zamanlardaki enfeksiyon artışının büyük ölçüde son derece bulaşıcı Delta varyantının yayılmasından kaynaklandığını söyledi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Benbouzid, bakanlığın Kovid-19 hastaları için daha fazla resüsitasyon yatağı ve oksijen sağlamak amacıyla çalıştığını ve gerektiğinde oteller, gemiler ve sahra hastanelerinin enfeksiyon vakalarındaki son artışla başa çıkmak için seferber edileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı ayrıca daha fazla insanı aşılayabilmek için aşıların evlerde, camilerde ve okullarda da yapılacağını bildirdi. Hükümet ayrıca enfeksiyon zincirini kırmak için vatandaşları her zaman maske takmaya, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırdı. Cezayir Sağlık Bakanlığı Pazar günü ülkede 786 yeni Kovid-19 vakası, 12 ölüm ve 519 iyileşme bildirirken, 39 hastanın da yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI