Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, işe alınacak pilotlar Ryanair'in ABD'li uçak üreticisi Boeing'den sipariş ettiği Boeing 737-8200 uçaklarını kullanmak üzere eğitilecek. Ryanair daha önce de 210 adet Boeing 737-8200 uçağı sipariş ettiğini ve bunlardan ilkinin bu yılın ilk yarısında kendilerine teslim edildiğini, 60 tanesinin ise gelecek yılın en yoğun geçen yaz mevsiminden önce alınacağını söylemişti.

Ryanair CEO'su Michael O'Leary'ye göre, yüzde 4 daha fazla koltuk, yüzde 16 daha az yakıt tüketimi ve yüzde 40 daha az gürültü emisyonu gibi "oyunun kurallarını değiştiren" özelliklere sahip Boeing 737-8200 uçaklarına büyük yatırım yapan Ryanair, Avrupa'da önde gelen düşük ücretli ve yeşil havayolu konumunu sürdürmeyi amaçlıyor. Ryanair'in Pazartesi günü yaptığı duyuru, havayolunun Kovid-19 pandemisi nedeniyle üst üste 13 ay boyunca negatif büyüme gördükten sonra Nisan ayından bu yana aylık trafik sayılarında sürekli büyümeye geçtiği bir dönemde geldi.

Nisan ayında bir milyon yolcuya hizmet veren Ryanair bu rakamı Mayıs ayında 1,8 milyona, Haziran ayında ise 5,3 milyona yükseltti. Ryanair tarafından, hisse senedi yatırımcılarına yönelik hazırlanan rehberde, havayolunun bu yıl 1 Nisan'dan gelecek yıl 31 Mart'a kadar uzanan 2022 mali yılında tahmini 80 milyon ila 120 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörülüyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Pandemiden önce, Ryanair'in yıllık trafiğini yaklaşık 149 milyon yolcu oluşturuyordu. Avrupa ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren kısa mesafeli bir uçuş operatörü olan Ryanair'in merkezi İrlanda'da bulunuyor. Havayolunun web sitesindeki rakamlara göre, şu anda 450'den fazla Boeing uçağından oluşan bir filoya sahip şirkette toplam 16 bin kalifiye profesyonel çalışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI