Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

YENİ DELHİ, 19 Ocak (Xinhua) -- Ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA) tarafından yayınlanan genelgeye göre kısıtlama, DGCA tarafından özel olarak onaylanan ve uluslararası tüm kargo operasyonları ile uçuşlar için geçerli olmayacak. Hindistan'da sivil havacılığı düzenleyen kurumun yayınladığı genelgede, "Konuyla ilgili 26 Kasım 2021 tarihli genelgenin (Kovid-19 ile ilgili Seyahat ve Vize kısıtlamaları) kısmi değişikliği ile yetkili makam, Hindistan'a/Hindistan'dan tarifeli uluslararası ticari yolcu hizmetlerinin askıya alınmasını 28 Şubat 2022 yerel saatiyle 23.59'a kadar uzatmaya karar verdi" denildi.

Genelgede, "Bununla birlikte, yetkili makam tarafından seçilen güzergahlarda tarifeli uluslararası uçuşlar bu karardan etkilenmeyecektir" ifadeleri de yer aldı. Ticari uçuşlar, ülkede devam eden Kovid-19 pandemisinin yayılımını kontrol altına alma amacıyla Mart 2020'nin sonlarında ilan edilen ülke genelindeki tam kapanmada askıya alınmıştı.

Hindistan'daki iç hat uçuşları yaklaşık iki aylık bir aranın ardından 25 Mayıs 2020'de yeniden başlamıştı. Uluslararası uçuşlar ise askıda kalmaya devam ediyor.
Öte yandan, Hindistanlı yetkililer Mayıs 2020'den bu yana özel uluslararası uçuşlar ve "hava kabarcığı" adı verilen anlaşmalar kapsamında geçen yıl Temmuz ayından bu yana seçili ülkelerle karşılıklı uçuşlar gerçekleştiriyor

Editör: İRFAN KARSLI