Devlete ait bir kalkınma enstitüsü olan KDI, canlı ihracat ve iyileştirilmiş tesis yatırımı sayesinde 2021'de ekonominin yüzde 4 büyüyeceği tahmininde bulundu. Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı bu senenin ekonomik büyüme tahminlerini yüzde 4 ve yüzde 4,2 olarak belirledi. KDI, ülkenin özel tüketiminin, özellikle hizmet sektöründeki güçlü iç talep nedeniyle gelecek yıl yüzde 3,9 artmadan önce bu sene yüzde 3,5 yükseleceğini kaydetti.

Kovid-19'a karşı yüksek aşılanma oranı insanların normal yaşantılarına dönmelerine yardımcı olacağı için hizmet sektörünün gelecek yıl hızla toparlanması öngörülüyor. KDI, imalatçılar arasındaki büyümenin küresel arz kesintisi nedeniyle şimdilik kısıtlanabileceğini belirtti. KDI, tüketici fiyatlarının 2021'de yüzde 2,3, 2022'de ise 1,7 artacağı tahmininde bulundu. Bunlar altı ay önce açıklanan KDI'nin önceki tahmininden 0,6 yüzde puan daha fazla.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Editör: İRFAN KARSLI