CHESAPEAKE KÖRFEZİ, 15 Mart (Xinhua) -- Dev bir konteyner gemisi, ABD'nin doğusundaki Atlantik Kıyı Düzlüğü'ndeki en büyük körfez olan Chesapeake Körfezi'nde karaya oturdu. Bir gemi takip sitesi olan VesselFinder'a göre Ever Forward, Salı günü öğleden sonra itibarıyla Chesapeake Körfezi'nin Maryland kısmında "karaya oturmuş" durumda bulunuyor. Kargo gemisi, Baltimore Limanı'ndan ayrıldıktan sonra Pazar gecesi karaya oturdu. Gemi, Virginia'nın Norfolk kentine gidiyordu.

ABD'nin Chesapeake Körfezi'nin Maryland kısmındaki konteyner gemisi Ever Forward görülüyor, 15 Mart 2022. (Fotoğraf: Liu Jie/Xinhua)

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, 334 metre uzunluğundaki gemide herhangi bir yaralanma, kirlilik ya da hasar bildirilmediğini, ancak geminin yeniden yüzdürülmesinin "lojistik bir zorluk" teşkil ettiğini söyledi. Yetkililer, yaklaşık 7 metrelik suda sıkışan geminin, körfezin derin su kanalındaki trafiği engellemediğini belirtti. Ever Forward'ın Evergreen Marine Corp. şirketine ait olduğuna inanılıyor. Bu şirketin Ever Given adlı gemisi, Mart 2021'de Mısır'ın Süveyş Kanalı'nda sıkışmış, günlerce kanalı tıkayarak küresel nakliyelerde gecikmelere yol açmıştı.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı
Editör: İRFAN KARSLI