Nijer Eyaleti Sağlık Komisyonu yetkilisi Muhammad Makusidi, Çarşamba günü eyalet merkezi Minna'da düzenlediği bir basın toplantısında gazetecilere, ölümlerin Nisan ayından bu yana eyaletin 25 yerel hükümet bölgesinde kaydedildiğini söyledi. Makusidi, koleranın ortaya çıkışını, kırsal bölgelerde yaşayanların açık alana dışkılamalarına ve çöplerin ayrım gözetilmeden tasfiye edilmesine bağladı.

Durumun eyalet hükümetinin müdahalesiyle kontrol altına alındığını söyleyen Maksudi, koleradan etkilenen insanların muayenesi için gerekli ilaçların ellerinde mevcut olduğunu ve kırsal bölgelerde açık alana dışkılamanın azaltılması için bir kampanya başlatıldığını sözlerine ekledi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Kolera, en şiddetli biçiminde, aniden başlayan ve vücudun su kaybetmesi sonucu ölüme neden olabilen ani, akut ve sulu ishalle karakterize olan çok tehlikeli bir hastalık. Nijerya'da Kolera salgını her yıl özellikle yağmur mevsimi sırasında ve çoğunlukla kötü sağlık ve temizlik koşulları olan, aşırı kalabalık, temiz gıda ve suyun bulunmadığı ve açık alana dışkılamanın yaygın olduğu bölgelerde görülüyor.

Editör: İRFAN KARSLI