Dünya

Kitabesini ünlü bir Çinli hattatın yazdığı  bin 200 yıllık mezar taşı bulundu!

Eyaletin Arkeoloji Araştırma Enstitüsü'ne göre mezar taşı, Xixian Yeni Bölgesi'ne bağlı Qinhan Yeni Şehri'ndeki Gongdong Köyü'nde kazılan 35,8 metre uzunluğunda ve 9,5 metre d...

Abone Ol

Eyaletin Arkeoloji Araştırma Enstitüsü'ne göre mezar taşı, Xixian Yeni Bölgesi'ne bağlı Qinhan Yeni Şehri'ndeki Gongdong Köyü'nde kazılan 35,8 metre uzunluğunda ve 9,5 metre derinliğindeki kabirde bulunan üç kitabeden biri.

Mezarların Yuan Daqian ve eşi Luo Wanshun'a ait olduğuna inanılıyor. Kazıyı yürüten enstitünün araştırmacısı Xu Weihong, Yuan'ın Kuzey Wei Hanedanlığı'nın (386-557) imparatorluk ailesinin soyundan geldiğini söyledi.

Xu, Luo'ya ait kitabenin, o zamanlar yerel bir idareci olan Çin tarihinin en ünlü hattatlarından Yan Zhenqing tarafından yazıldığını belirtti.

Xu, Luo'nun 746'da öldüğünü ve aynı yıl 38 yaşındaki Yan'ın mezar taşının üstündeki kitabeyi yazdığını sözlerine ekledi.

Söz konusu kitabenin, Yan'ın Çin'de bugüne kadar ortaya çıkarılan gençlik yıllarına ait tek özgün eseri olduğunu belirten Xu, bu arkeolojik keşfin, Çin tarihindeki hat sanatlarının incelenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.