Kültür - Sanat ve Tarih

Kısa mesafeli seyahatlere daha fazla ilgi gösteren Çinli turistler, güvenliğe odaklanıyor

Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Çinli turistler, 2020'de yakın mesafeli seyahatlere daha fazla ilgi gösterdi ve seyahat tüketiminde güvenliğe daha fazla odaklandı. Çi...

Abone Ol

Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre Çinli turistler, 2020'de yakın mesafeli seyahatlere daha fazla ilgi gösterdi ve seyahat tüketiminde güvenliğe daha fazla odaklandı. Çinli seyahat servisi ve sosyal ağ platformu Mafengwo tarafından hazırlanan bir rapora göre, kısa mesafeli seyahatler geçen yılın ikinci çeyreğinden bu yana turizm sektöründeki Kovid-19 kaynaklı aksaklıklardan en hızlı iyileşmeyi kaydeden sektör oldu.

Beijing'in Yanqing bölgesi ile Çin'in doğusundaki Hangzhou kentinin Tonglu ilçesi gibi metropollerin dış mahalleleri ve komşu şehirleri, bu tür geziler için turistlerin en çok tercih ettiği seçenekler haline geldi. Öte yandan raporda, Çinli turistlerin seyahatleri sırasında en büyük endişeleri olarak güvenliğin en üst sırada yer aldığı, bunu konaklama ve ulaşım konusundaki endişelerin izlediği belirtildi.

Rapor ayrıca, 2000'den sonra doğan turistlerin, geçen yıl toplam turist sayısının yüzde 14,5'ini oluşturarak seyahat tüketiminde önemli bir grup haline geldiğini gösterdi.