Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı Para Atletizm Dünya Şampiyonası erkekler 100 metre T54 finalinde Çinli sporcu gümüş madalya aldı

BEİJİNG, 3 Mart (Xinhua) -- Kış Paralimpik Oyunları meşale turu, Perşembe günü Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkan Yardımcısı Duane Kale ve diğer iki meşale taşıyıcısının katılımıyla Beijing Olimpik Orman Parkı'nda gerçekleştirildi. Organizatörlerin Paralimpik Oyunları'nın Olimpiyat Oyunları kadar harika olacağı sözünü yerine getirmek adına meşale turu Olimpiyatlar'la aynı şekilde gerçekleştirildi. Rotanın tamamı 3 kilometreye uzandı.

Beijing'deki tesislere yönelik büyük övgülerde bulunan Kale, "(Tesisler) daha erişilebilir olamazdı. Beijing 2022 düzenleme komitesi muazzam bir destekte bulunuyor. Halkın, hükümetin ve düzenleme komitesinin oyunların şimdi oldukları yere gelmesinde mükemmel bir iş yaptıklarını düşünüyorum" dedi.

"Bizim için spor, atletik performanstan daha fazlası. Bu, dünyaya engellilerin neler başarabileceğini göstermekle ilgili. Ve bence Beijing ve Çin için, Paralimpik Oyunları'nın 2008'de nasıl değiştiğine ve toplum ile engelli insanlara yönelik algının şekillenmesiyle nasıl daha kapsayıcı, katılımcı olunabileceğine ve [nasıl] katkıda bulunabileceklerine halihazırda şahit oldunuz" diye ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI