SALEBİN FAYDALARI NELER?
Salep faydaları ile bilinen bir içecektir. Özellikle kış aylarında birçok hastalığa iyi gelir. İşte salebin insan vücuduna faydaları.
- Özellikle kış aylarında içildiğinde grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelir.
- İçerdiği protein ve kalsiyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.
- Göğüs bölgesini yumuşatır.
- Zihni canlı ve dinç tutar. Ayrıca hafızayı güçlendirir.
- Tok tutar, enerji verir ve zinde tutar.
- Bronşit gibi hastalıklar yüzünden yaşanan öksürüğü keser ve boğazların yumuşamasını sağlar.
- Soğuk havalarda içildiği zaman vücut sıcaklığını artırır.
- Hemoroid şikayetlerinin azaltılmasında önemli bir rol oynar.
- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlık ve şişkinliği önler ve giderir.
- Kadınlarda regl döngüsünün düzene girmesini sağlar.
- Hazmı kolaylaştırır ve mide ağrılarına iyi gelir.
- Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde etkili bir rol oynar.
- Düzenli olarak salep içmek anne sütünü artırabilir.
- Şekersiz içilen salep yağ yakımını kolaylaştırır ve zayıflamaya yardımcı olur.
- Cinsel gücü artırıcı özelliği vardır.
SALEP TARİFİ
Salep faydaları ile öne çıksa da onu asıl çekici kılan müthiş lezzetidir. İşte pratik bir salep tarifi.
Gerekli malzemeler:
- 1/2 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı hakiki salep
- 1 litre süt
- Tarçın
Öncelikle kuru halde olan şeker ve salebi karıştırın. Daha sonra sütü kaynatın ve kaynayan sütün içine karıştırılmış olan şeker ve salebi yavaşça ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırın. Hazırladığınız salebi fincanla servis edin ve içine tarçın ekleyin. İşte bu kadar basit, afiyet olsun.
BİR FİNCAN SALEBİN BESİN DEĞERLERİ
- Potasyum: 1130
- Kalsiyum: 836
- Sodyum: 356
- Karbonhidrat: 27.8
- Kolesterol: 14
- Yağ: 6
- Protein: 5.6
- Lif: 0.4
- Demir: 0.2
- Vitamin A: 6
- Vitamin C: 6
(Listelist)