Kırgızistan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev ve yardımcıları ülkede aşı vurulan ilk kişiler oldular. Kırgızistan Cumhuriyet İmmünoprofilaksi Merkezi Müdürü Gulbara Ishenapisova, basına yaptığı açıklamada aşılamanın iki doz halinde yapıldığını ve ücretsiz olduğunu söyledi. Ishenapisova, "Yoğun bakım üniteleri, bulaşıcı hastalıkların tedavi edildiği hastaneler ve kırmızı bölgede çalışan ambulans personelinin yanı sıra öğretmenler, sınır muhafızları, gümrük çalışanları ile kolluk gücü ve güvenlik kuvvetleri ilk etapta aşılanacaklar" dedi.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Kırgızistan'a bu ayın başlarında bir parti Çin aşısı teslim edilmişti. Kırgızistan Başbakanı Ulukbek Maripov, ülkesine yardım ettiği için Çin hükümetine teşekkür etti ve virüse ilişkin kendi güçlüklerinin üstesinden gelen Çin'in, Kırgızistan'a Kovid-19 aşısı temin eden ilk ülkelerden biri olduğunun altını çizdi. Maripov, Çin'den gelen aşıların uluslararası toplumda geniş bir kabul gördüğünü ve ülkesinin pandemiyle mücadelesine çok yardımcı olacağını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI