Bebinca Tayfunu, Çin'e yaklaşıyor: Dördüncü seviye acil durum uyarısı yapıldı Bebinca Tayfunu, Çin'e yaklaşıyor: Dördüncü seviye acil durum uyarısı yapıldı

BİŞKEK, 4 Eylül (Xinhua) -- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Çin-Kırgızistan sınırındaki yeni kontrol noktası Bedel'in açılması örneğinde de görüldüğü üzere Çin'le karşılıklı fayda sağlayan ilişkilerin geliştirilmesi konusunda kararlı olduklarını söyledi. Caparov Salı günü yaptığı açıklamada Bedel kontrol noktasının açılmasını, Çin'le yeni dönemde kapsamlı stratejik ortaklığın güçlendirilmesinde tarihi bir dönüm noktası olarak niteledi.

,Caparov, "Kırgızistan, Çin'le birlikte sadece ekonomik büyümeye değil, aynı zamanda eski dönemlerden bu yana halklarımızı birbirine bağlayan büyük İpek Yolu'nun canlanmasına da katkıda bulunan güçlü ve karşılıklı fayda sağlayan ilişkiler geliştirmeye ve kalkınmaya çalışıyor" dedi. Bedel kontrol noktasının açılmasına yönelik anlaşma, Caparov'un geçtiğimiz Mayıs ayında Çin'e yaptığı ziyarette imzalanmıştı. Çin-Kırgızistan sınırı üzerindeki üçüncü kontrol noktası olan Bedel, Çin'in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ne bağlı Uqturpan ilçesinde bulunuyor. Bu kontrol noktasının, iki ülke arasındaki ticareti artırması ve var olan sınır kapıları üzerindeki baskıyı hafifletmesi bekleniyor.

Kaynak: rss