BİŞKEK, 26 Ekim (Xinhua) -- Kırgızistan Başbakanı Akılbek Caparov, Shanghai İşbirliği Örgütü üye devletlerine, Shanghai İşbirliği Örgütü Kalkınma Bankası ve Kalkınma Fonu'nun kuruluşunun hızlandırılması çağrısında bulundu.
Perşembe günü 22. Shanghai İşbirliği Örgütü Üye Ülkeleri Hükümet Başkanları Konseyi Toplantısı'nda konuşan Caparov, "Shanghai İşbirliği Örgütü Kalkınma Bankası ve Kalkınma Fonu'nun oluşturulması uzun süredir görüşülüyor" dedi.

2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu 2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu

Başbakan, "Bizim görüşümüzce bu yapılar ortak projelerin uygulanmasını kolaylaştıracak ve Shanghai İşbirliği Örgütü üye devletleri arasındaki karşılıklı ödemelerde ulusal para birimlerinin payının aşamalı şekilde artmasını teşvik edecektir" ifadelerini kullandı. Caparov, Shanghai İşbirliği Örgütü üyelerinin bu konuda bir uzlaşıya varmasını umduğunu dile getirdi. Başbakan, toplantıdaki kritik konulardan birinin de Shanghai İşbirliği Örgütü üyeleri arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi olduğuna inandığını vurguladı. Caparov, "Ticaret, üretim, enerji, ulaştırma, yatırım, finans, tarım, gümrük, telekomünikasyon ve karşılıklı ilgi alanına giren diğer konuların yanı sıra yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesinde işbirliğinin güçlendirilmesi için ortak çalışmaların sürdürülmesi önemli" diye konuştu.

Editör: Şeymanur Erbay