'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Kariuki, Nairobi'de yaptığı açıklamada, ülkenin turizm sektörünün ilk Kovid-19 vakasının teyit edildiği 2020'nin Mart ayında kapandığını ve 2020'nin Ağustos ayına kadar açılmadığını belirtti. "Ayrıca, sektör, en önemli turizm kaynağı olan pazarların uyguladığı seyahat kısıtlamalarından da etkilendi" diyen Kariuki, turizm ve konaklama sektöründe ön saflarda çalışanların Kovid-19'a karşı aşılamasının da an itibarıyla sürdüğünü söyledi.

Kenya Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, turizm sektörü, ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYİH) yüzde 4,4'üne doğrudan katkıda bulunuyor. Kariuki, ülkenin turizm sektörünün yabancı ziyaretçilere bağımlı olduğunu ve yabancı ziyaretçi sayısının 2020'de azaldığını söyledi.

Hükümet kuruluna göre, yerel konaklama ve dinlence sektörü geçtiğimiz yıl ağırlıklı olarak iç turizme dayandı. Kariuki, İngiltere ve ABD'nin Kenya'ya seyahate getirdiği kısıtlamalar nedeniyle ülkenin turizm sektörü gelirlerinin bu yıl da önemli ölçüde etkileneceğini ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI