Dünya

Kenya'nın çay ihracatı Şubat ayında düştü

İhracattaki düşüş çerçevesinde çay, Şubat ayında 49 farklı noktaya gönderilirken, bu rakamın Ocak ayında 50 olduğu bildirildi. Müdürlük, "Bu pazarlar arasında Pakistan, Kenya...

Abone Ol

İhracattaki düşüş çerçevesinde çay, Şubat ayında 49 farklı noktaya gönderilirken, bu rakamın Ocak ayında 50 olduğu bildirildi. Müdürlük, "Bu pazarlar arasında Pakistan, Kenya çayının önde gelen ihracat hedef noktalarından biriydi" ifadesini kullandı. Diğer önemli ihracat varış noktaları arasında Mısır, İngiltere ve Rusya yer alıyor.

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki bir çay tarlasında çay yaprakları toplayan bir çiftçi, 4 Ağustos 2019. (Fotoğraf: Li Yan/Xinhua)

Müdürlük, "Kovid-19 pandemisinin neden olduğu küresel ekonomik durgunluğun etkilerinin yanı sıra bazı para birimlerinin ABD doları karşısında değer kaybetmesi sonucu tüketicinin satın alma gücünün azalması da talebi bir dereceye kadar etkiledi" ifadesine yer verdi. Çay Müdürlüğü'ne göre, Ocak ayında 2,94 milyon kilogram olan yerel çay tüketimiyse 2,96 milyon kilograma kadar yükseldi.