Yurt

Kenya'nın buğday üretimi 2020'de 270 bin tonu buldu

Yerli çiftçilerin iç talebin sadece yüzde 20'sini karşılayacak kadar tahıl yetiştirebildiğini belirten Anthony Kioko, "Dolayısıyla 2020'de gerçekleşen yerel tüketimin büyük ço...

Abone Ol

Yerli çiftçilerin iç talebin sadece yüzde 20'sini karşılayacak kadar tahıl yetiştirebildiğini belirten Anthony Kioko, "Dolayısıyla 2020'de gerçekleşen yerel tüketimin büyük çoğunluğu ülkeye ithal edildi" dedi. Kenya Tarım Bakanlığı'nın verileri, başta gelen buğday ithalatı kaynaklarının Güney Amerika'nın yanı sıra Ukrayna ve Rusya olduğunu gösteriyor.

Kioko'nun gözlemlerine göre çiftçilerin, sübvanse edilen ithal buğdayla avantajlı bir şekilde rekabet edebilmek için devlet desteğine ihtiyacı var. Kioko, buğdayın yüksek üretim maliyetinin çiftçilerin ekim yapılan alanları genişletmek konusunda cesaretlerini kırdığını ifade etti. Doğu Afrika ülkesindeki çiftçilerin çoğu yılda yalnızca bir kez tahıl yetiştirip hasat yapabiliyor. Kenya için mısırdan sonra en önemli ikinci tahıl olan buğday, gıda güvenliğine, yoksulluğun azaltılmasına ve istihdam yaratılmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor.