Dünya

Kenya'da Çin'in inşa ettiği limana ilk gemi geliyor

Kenya Hazine Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin İletişim İnşaat Şirketi'nin ülkenin ikinci ticari limanının birinci rıhtımının inşasını tamamladığını, ikinci ve...

Abone Ol

Kenya Hazine Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin İletişim İnşaat Şirketi'nin ülkenin ikinci ticari limanının birinci rıhtımının inşasını tamamladığını, ikinci ve üçüncü rıhtımların ise Ekim ayına kadar bitirileceğini belirtti. Limanın üç rıhtımdan oluşan birinci safhasının inşasına 2015 yılında başlandığını hatırlatan Hazine Bakanlığı, müteakip safhaların kamu-özel ortaklığı çerçevesinde özel sektör tarafından üstlenileceğini duyurdu. Bakanlık, proje sonuçlandığında, 10 kilometre kıyı uzunluğu boyunca 23 rıhtımlı bir liman olacağını bildirdi.

Limanın kargo kapasitesi, 2030 yılına kadar 23,9 milyon tona ulaşacak. Kenya'nın ulusal kalkınma planı 2030 Vizyonu kapsamında yürütülen önemli bir altyapı projesi olan Lamu limanı, denize kıyısı olmayan Güney Sudan ve Etiyopya'yı Hint Okyanusu'na bağlayan bir ulaşım koridoru oluşturacak.