Turizm ve Yaban Hayatı Bakanı Najib Balala, toplanacak miktarın yaklaşmakta olan Magical Kenya Tembo İsim Verme Festivali'nin açılışı sırasında yapılacak bağışlardan sağlanacağını ifade etti. Balala, Nairobi'de yaptığı açıklamada, "Bu kaynaklar, ulusal parklar, sığınma evleri ve korumaya alınmış bölgelerdeki fillerin nüfusunu artırma amacı taşıyan koruma girişimlerini desteklemek için kullanılacak" dedi.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Magical Kenya Tembo İsim Verme Festivali, 8 Ekim tarihinde Nairobi'de düzenlenecek. Nesli tükenmekte olan türlerin korunma çabalarını artırmayı amaçlayan programa bağışta bulunan kişilerin, belirlenmiş fillere isim vermelerine izin verilecek.

Toplanan yardım, büyük memelilerin dahil olduğu insan-yaban hayatı çatışmalarını azaltmaya yönelik fil koruma girişimlerinin sürdürülmesinde de kullanılacak. Doğu Afrika ülkesinin 2013 yılında 386'dan fazla fil kaybettiğini hatırlatan Balala, bu rakamın 2020 yılında 11'e düştüğünü vurguladı. Hükümet verilerine göre, Kenya'da 1989 yılında yaklaşık 16.000 olan fil sayısının günümüzde 36.000'e yükseldiği tahmin ediliyor. Kenya, kaçak avcılar tarafından avlanan fillerin sayısını yılda ondan daha aza indirmeye kararlı.

Editör: İRFAN KARSLI