Dünya

Kenya, turizmi canlandırmak için aşılama oranı yüksek ülkelerden turist bekliyor

Üst düzey hükümet yetkilisi, Çin, ABD ve İngiltere'den gelecek turistlerin ülkeyi ziyaret etmesini beklediklerini belirtti. Balala, "2021 yılı neredeyse bitiyor. Karantina kri...

Abone Ol

Üst düzey hükümet yetkilisi, Çin, ABD ve İngiltere'den gelecek turistlerin ülkeyi ziyaret etmesini beklediklerini belirtti. Balala, "2021 yılı neredeyse bitiyor. Karantina krizi ve Delta varyantı, konaklama sektörünü canlandırma uğraşımızı zorlaştırıyor. Tam olarak aşılanmış yabancı turistlere ihtiyacımız var" dedi. Kenya devletine ait Turizm Araştırma Enstitüsü'ne göre, Kovid-19 pandemisi uluslararası seyahatleri sekteye uğrattığı için 2021 yılının ilk altı ayında Kenya'yı yalnızca 305 bin 635 turist ziyaret etti.

Yerli ve yabancı turistler tatil için Kenya'nın Lamu ilçesinde bulunan Manda Havalimanı'na geliyor, 12 Ocak 2021. (Fotoğraf: Fred Mutune/Xinhua)

Balala, ülkedeki halkın aşılanmış olmasının, kendilerini daha güvende hissedecek olan uluslararası turistlerin Kenya'ya daha fazla rağbet göstermesine de yardımcı olacağını söyledi. Najib Balala, nüfuslarını tam olarak aşılamış olan ülkelerle güvenli bir seyahat alanı oluşturabilmek için yılın sonuna kadar 20 milyondan fazla Kenyalının iki doz aşı olacağına dair iyimserliğini de koruyor. Kenyalı yetkili, 2022 ve 2023'ün ülkesinin turizm sektörü için yeniden inşa yılları olması gerektiğini kaydetti. Balala, "Turizm sektörünün 2024'te Kovid-19 öncesi seviyelere döneceğini tahmin ediyoruz" dedi.