Yurt

Kenya, iklim finansmanı için Dünya Bankası'ndan 150 milyon ABD doları kredi aldı

Hazine, paranın, 2020 yılından itibaren, yerel bazda yürütülen iklim eylemi olarak adlandırılan 10 yıllık bir program aracılığıyla iklim değişikliğinin etkilerine karşı yerel...

Abone Ol

Hazine, paranın, 2020 yılından itibaren, yerel bazda yürütülen iklim eylemi olarak adlandırılan 10 yıllık bir program aracılığıyla iklim değişikliğinin etkilerine karşı yerel dayanıklılığı güçlendirmek için kullanılacağını duyurdu. "Kenya'nın iklime duyarlı ekonomisi, yıllık GSYİH'nin yüzde 2,8'ine varan bir ekonomik yükümlülükle kuraklık ve sellere yatkın olduğundan, iklim değişikliği çağımızın en büyük sorunu olmaya devam ediyor" ifadesini kullanan Hazine, fonların iklim değişikliğine yönelik müdahaleyi güçlendireceğine dikkati çekti.

Dünya Bankası'nın Kenya Direktörü Keith Hansen yaptığı açıklamada, Nairobi'nin iklim eylemine yeterli kaynağı olmamasına rağmen, iklim riskini yönetecek bir politika çerçevesi oluşturmada liderlik gösterdiğini belirtti. Hansen, bankanın Uluslararası Kalkınma Birliği'nden gelecek finansmanın, ulusal hükümetin, eyalet yönetiminin eylemlerini destekleme kapasitesini güçlendireceğini, ulusal kurumlar arasında iklim değişikliği konusundaki işbirliğini ilerleteceğini ve programın ulusal denetimini kolaylaştıracağını vurguladı.

Dünya Bankası Kıdemli Sosyal Gelişim Uzmanı ve Görev Ekibi Lideri Nicholas Soikan yaptığı açıklamada, Kenya'nın kırsal kesimlerindeki toplulukların, özellikle kuraklık ve seller, iklimle ilgili hastalıkların yayılması, düşük tarım arazisi verimliliği ve azalan hayvancılık gibi iklim değişikliğinin etkilerine maruz kalan kurak ve yarı kurak bölgelerde yaşayan toplulukların, programın ana faydalanıcısı olacağını bildirdi.

Uluslararası Kalkınma Birliği'nin finansmanı, Danimarka ve İsveç'ten alınan kaynaklarla Tüm Şemsiye Çoklu Bağış Vakıf Fonu için Sosyal Sürdürülebilirlik Girişimi'nden 21,4 milyon dolarlık fon ile desteklenecek. Toplam fon miktarı ise 171,4 milyon ABD doları olacak. Hazineye göre Kenya, finansman anlaşması yoluyla, devredilen finansmanın ve katılımcı iklim riski yönetiminin sosyal dayanıklılık ilkelerini operasyonel hale getirmede küresel anlamda öncülük yapacak.