Dünya

Kenya Havayolları'nın 2020'deki zararı 333 milyon ABD dolarına ulaştı

Kenya Havayolları'nın Finans Direktörü Hellen Mathuka, sanal bir yatırımcı toplantısında, şirketin olumsuz performansının pandeminin yayılmasını önlemek için geçen yıl konan s...

Abone Ol

Kenya Havayolları'nın Finans Direktörü Hellen Mathuka, sanal bir yatırımcı toplantısında, şirketin olumsuz performansının pandeminin yayılmasını önlemek için geçen yıl konan seyahat kısıtlamalarından kaynaklandığını söyledi. Mathuka, Aralık 2020'de sona eren yıla dair mali sonuçlarının açıklanması sırasında, "Ciro düşüşündeki en önemli etken, havayolunun 2020 yılında uçaklarını bir süreliğine kaldırmamasından kaynaklanan yolcu gelirlerindeki azalmadır" diye konuştu. Mathuka, cironun 2020 yılında yüzde 59 düşerek 480 milyon ABD dolarına gerilediğine işaret etti.

Kenya'nın ulusal havayolu şirketi, yolcu trafiğinin 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 66 azalarak 1,8 milyona gerilediğini açıkladı. Bu sayı, 2019'da 5,2 milyondu. Mathuka, havayolu tarafından taşınan kargo hacminin de yüzde 28 azaldığını ve 49 bin 418 tona indiğini belirtti. Kenya Havayolları CEO'su Allan Kilavuka, havayolu şirketinin Kovid-19 pandemisi sırasında devlet desteği olmaksızın hayatta kalmasının zor olacağını ifade etti.

Kilavuka, ölçeği büyütüp şirketin yeniden kara geçmesine yardımcı olabilmek için sektördeki diğer havayolları ve kuruluşlarla işbirliği yapmak istediklerini de sözlerine ekledi. Kenya Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Michael Joseph, havayolu şirketinin 2021 yılında da önemli bir büyüme elde edemeyebileceğini belirtti. Joseph, tahminlerin, yolcu sayısının 2019'daki seviyelere ulaşmasının 2024'e kadar sürebileceğini gösterdiğini söyledi.