Dünya

Kenya ekonomisinin 2021'de yüzde 6'nın üzerinde büyümesi bekleniyor

Kenya Ulusal Hazine Bakanı Ukur Yatani, Perşembe günü yaptığı açıklamada 2020'de Kovid-19 pandemisinin etkileri sebebiyle yüzde 0,3 daralan Kenya ekonomisinin bu yıl yüzde 6'd...

Abone Ol

Kenya Ulusal Hazine Bakanı Ukur Yatani, Perşembe günü yaptığı açıklamada 2020'de Kovid-19 pandemisinin etkileri sebebiyle yüzde 0,3 daralan Kenya ekonomisinin bu yıl yüzde 6'dan fazla büyüyeceği tahmininde bulunulduğunu ifade etti. Kenya'nın başkenti Nairobi'de gazetecilere konuşan Yatani, 2021'de küresel ticarette kaydedilen büyümenin Kenya ürünlerine yönelik dış talebi ve böylece de ülkenin ekonomik büyümesini artırmasının beklendiğini belirtti.

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Buruburu'da bulunan boş bir eğlence kulübü, 14 Kasım 2020. (Fotoğraf: Chrispinus Omar/Xinhua)

Kenya Ulusal İstatistik Ofisi (KNBS) tarafından gerçekleştirilen 2021 ekonomi anketinin sunumunda konuşan Yatani, "Anahtar makroekonomik göstergeler 2021'de istikrarlı kalmaya ve büyümeyi desteklemeye devam edecek. Bu nedenle de ekonominin 2021 yılında rekor düzeyde toparlanması bekleniyor" dedi. KNBS'nin her yıl hazırladığı anket, beş yıllık dönemi kapsayan sosyo ekonomik bilgilere ulaşım imkanı da sunuyor. Yatani, 2020'nin büyük bir kısmında duran eğitim ve otelcilik sektörlerindeki faaliyetlerin tam kapsamlı şekilde çalışmalarına geri dönmesinin, bu yılki büyümeyi büyük ihtimalle belirgin bir şekilde artıracağını da söyledi. Üretim ve ulaştırma gibi diğer kilit sektörlerin de bu yıl büyük ihtimalle toparlanacağı ve ülkenin ekonomik büyümesine katkı sunacağı kaydedildi.