Dünya

Kenya, Çin'e yönelik bahçecilik ihracatını artırmayı planlıyor

Kenya'nın başkenti Nairobi'de gazetecilere konuşan Kenya Taze Ürünler Konsorsiyumu CEO'su Ojepat Okisegere, Çin'in, Avrupa'daki geleneksel pazarlarla karşılaştırıldığında ülke...

Abone Ol

Kenya'nın başkenti Nairobi'de gazetecilere konuşan Kenya Taze Ürünler Konsorsiyumu CEO'su Ojepat Okisegere, Çin'in, Avrupa'daki geleneksel pazarlarla karşılaştırıldığında ülkesine daha fazla gelir getirebileceğini söyledi. Kenya Taze Ürünler Konsorsiyumu, geniş bir tüketici pazarına sahip.

Tarım Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, Kenya'nın 2020 yılındaki bahçecilik ihracatı 148 milyar şilin (yaklaşık 1,36 milyar ABD doları) civarında gerçekleşti. Kenya'nın an itibarıyla Çin'e donmuş avokado ve çiçek ihracatı yaptığını ifade eden Okisegere, tek bir bölgeye yönelik bağımlılığını azaltmak isteyen sektörün Çin gibi yeni pazarlara doğru genişlemeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Sektör yetkilisi, ülkenin bahçecilik ihracatını artırmak için Kenya ve Çin arasındaki gelişmiş hava ve deniz taşımacılığı bağlantılarından yararlanmaya istekli olduğunu da belirtti. Okisegere, çiçek, meyve ve sebze yetiştirmeye uygun geniş arazilere sahip olan Kenya'nın bahçecilik üretimini hızla artırabileceğini ifade etti.