Dünya

Kenya, bölgesel yolun inşası için Çinli şirketle anlaşma imzaladı

KeNHA Genel Müdürü Peter Mundinia, yaptığı açıklamada ihale anlaşmasının LAPSSET geliştirme projesinin etap inşaatı ve ülkenin güneydoğusunda bulunan ilgili yan yolları kapsad...

Abone Ol

KeNHA Genel Müdürü Peter Mundinia, yaptığı açıklamada ihale anlaşmasının LAPSSET geliştirme projesinin etap inşaatı ve ülkenin güneydoğusunda bulunan ilgili yan yolları kapsadığını söyledi. Yol inşaatı, LAPSSET projesinin parçası olan 257 kilometrelik Lamu-Ijara-Garissa bölümünün yanı sıra 113 kilometrelik Hindi-Bodhei-Basuba-Kiunga bölümü ile 83 kilometrelik Ijara-Sangailu-Hulugho bölümünü de kapsıyor.

LAPSSET, Manda Körfezi'ndeki Lamu Limanı, Lamu'dan Kenya'nın kuzeyindeki Isiolo'ya, Isiolo'dan Güney Sudan'a ve Isiolo'dan Etiyopya'ya uzanan demiryolu hatları, Isiolo, Lamu ve Turkana Gölü'ndeki havalimanları ile Lamu'dan Isiolo'ya, Isiolo'dan Güney Sudan'a ve Isiolo'dan Etiyopya'ya giden otoyolun inşasını içeren yedi bileşenden oluşuyor.

Projenin diğer bileşenleri arasında Lamu, Isiolo ve Turkana Gölü'nde tatil kentlerinin, Lamu'da bir petrol rafinerisinin ve Lamu'dan Isiolo'ya, Isiolo'dan Güney Sudan'a ve Isiolo'dan Etiyopya'ya uzanan boru hattının inşası yer alıyor. Projenin, ekonomik olarak kıyıda kaldığı düşünülen Kenya'nın özellikle kuzey, doğu, kuzeydoğu ve kıyı bölümlerindeki ulaşım koridorunda bölgesel sosyo-ekonomik kalkınmayı desteklemesi bekleniyor.