Dünya

Kaynaklar: İsrail askerlerine araçlı saldırı düzenleyen bir Filistinli öldürüldü

RAMALLAH, 22 Aralık (Xinhua) Filistin'in resmi kaynakları Xinhua'ya İsrail askerlerinin Cenin'in güneybatısında bulunan İsrail'e ait bir askeri kontrol noktasında bir Filisti...

Abone Ol

RAMALLAH, 22 Aralık (Xinhua) Filistin'in resmi kaynakları Xinhua'ya İsrail askerlerinin Cenin'in güneybatısında bulunan İsrail'e ait bir askeri kontrol noktasında bir Filistinli'ye ait araca ateş açtığını ve aracın sürücüsü içerideyken alev aldığını ifade etti. Öte yandan İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin kontrol noktasının yakınında duran çok sayıda İsrail askerine yönelik araçla saldırı girişiminde bulunduğu bildirilen bir Filistinli sürücüyü vurarak öldürdüğü doğrulandı. Açıklamaya göre, askerler arasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Filistinli sosyal medya aktivistleri, yanan arabadan çıkan alevleri gösteren fotoğraflar ve video klipler paylaştı. Gazze'deki İslami Direniş Hareketi (Hamas), Cenin yakınlarında meydana gelen araçlı saldırıyı memnuniyetle karşıladı. Gazze'deki Hamas sözcüsü Hazım Kasım, saldırının "İsrail hapishane servisinin, İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli kadın mahkumlara karşı uygulamalarına bir yanıt" olduğunu söyledi. Filistin, Pazartesi günü İsrail ordusunun askerlere, Batı Şeria'da taş atan Filistinlilere, kaçmalarının ardından bile doğrudan ateş açmalarına izin veren kararını kınamıştı. Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, "Karar, İsrail askerlerinin akıllarına estiği gibi, ruh hallerine ve değerlendirmelerine göre Filistinlilere karşı sahada daha fazla infaz yapılmasına izin verecek" denildi.