Marib'de hükümete bağlı bir askeri yetkili, adının saklı kalması koşuluyla Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Husiler bu sabah Marib'in güneyindeki Cuba bölgesi cephesinden kendi savaşçılarına ait 167 ceset, batıda yer alan Sirvah bölgesindeki el-Kesara ve el-Meşcah cephelerinden ise 53 ceset çıkardı" dedi.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Söz konusu açıklama, başkent Sana'da bulunan askeri hastanedeki üst düzey bir Husi güvenlik kaynağı tarafından da doğrulandı. Husi kaynağı, "Son üç haftada öldürülen 220 savaşçının cesedi, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün yardımı ve koordinasyonuyla bu sabah Marib cephelerinden çıkarıldı" dedi. Yetkili, "Cesetler Sana'ya götürülüyor" diye ekledi.

Hükümet birliklerinin geri çekilmesinin ve çevredeki dağlara ve ülkenin orta kesimindeki Marib ile Safer petrol sahaları civarına yeniden konuşlanmasının ardından, Husi savaşçıları geçen ay Marib'in güneyindeki Cuba'ya doğru ilerlemişti. İran destekli Husi militanları Şubat ayında, Suudilerin desteklediği Yemen hükümetinin kuzeydeki son kalesi olan petrol zengini Marib'in kontrolünü ele geçirmek için büyük bir saldırı başlatmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI