İspanya Başbakanı Sanchez, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü İspanya Başbakanı Sanchez, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

DOHA, 2 Eylül (Xinhua) -- Katar'ın devlete ait petrol şirketi Katar Enerji, yeni bir güneş enerjisi projesi geliştirme planını duyurdu. Pazar günü açıklanan planla Katar'ın genel güneş enerjisi üretiminin 2030 yılına kadar iki katın üzerinde artarak 4.000 megavata ulaşması bekleniyor. Katar Enerji'den yapılan açıklamada yeni proje kapsamında 2.000 megavat üretim kapasitesine sahip yeni bir güneş enerjisi santralinin, başkent Doha'nın yaklaşık 80 kilometre batısında bulunan Duhan bölgesinde inşa edileceği belirtildi.

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Katar Enerji CEO'su Saad bin Şeride el-Kabi, Doha'da düzenlenen basın toplantısında projenin, ülkenin sürdürülebilirlik projelerini geliştirme çabalarına hizmet edeceğini, elektrik üretimini çeşitlendireceğini ve karbondioksit emisyonlarını yılda 4,7 milyon ton azaltacağını vurguladı. Yeni santral, Katar Enerji'nin var olan güneş enerjisi tesisleri arasında yerini alacak. Katar'da 2022 yılında açılan 800 megavat gücünde El-Harsat güneş enerjisi santralinin yanı sıra bu yılın ilerleyen aylarında işletmeye alınacak ve toplam 875 megavat üretim kapasitesine sahip olacak Ras Laffan ve Mesaieed sanayi kentlerinde inşa edilen iki güneş enerjisi projesi de bulunuyor.

Kaynak: rss