Düzenlenen sanal etkinliğe, tüm dünyadan 170'in üzerinde ülke ve bölgeden iş arayanlar katıldı. Duyuruda 24 saat içinde 2 binin üzerinde Amazon işe alım uzmanının, katılımcılara 30 bin bireysel kariyer koçluğu oturumu sunduğu belirtildi. ABD'deki en büyük eğitim ve işe alım etkinliği olan 2021 Amazon Kariyer Günü, şirketin verdiği bilgilere göre, 15 Eylül'de tüm ülkede gerçekleştirildi.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Amazon İnsan Deneyimleri ve Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Beth Galetti, "Şu anda birçok kişinin iş aradığını ve daha fazla kişinin de kariyerlerini değiştirmeyi umduğunu biliyoruz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna özellikle dikkat ediyoruz ve sadece on binlerce iş pozisyonu açtığımız için değil, aynı zamanda insanlara anlamlı bir kariyer kurma fırsatı sunduğumuz için bu kişilere yardım konusunda eşsiz bir konumda olduğumuzu hissediyoruz."

Duyuruda teknoloji rollerine yönelik iş arayanlar arasında en popüler pozisyonlardan bazılarının; yazılım geliştirme, bilişim teknolojisi, destek mühendisliği ve operasyon yönetimi olduğu kaydedildi. Şirket, 50 eyaletin tümünden gelen katılımcıların 40 bin açık şirket ve teknoloji rolü ile Amazon Operasyonları ağında açık olan 125 bin iş hakkında doğrudan Amazon çalışanlarından bilgi alma fırsatı bulduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI