Dünya

Kara-deniz ticaret koridoru, 106 ülke ve bölgeyi birbirine bağlıyor

Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru, Singapur ve Çin'in batısındaki eyalet düzeyindeki bölgeler tarafından ortaklaşa inşa edilen bir ticaret ve lojistik geçidi. Kori...

Abone Ol

Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru, Singapur ve Çin'in batısındaki eyalet düzeyindeki bölgeler tarafından ortaklaşa inşa edilen bir ticaret ve lojistik geçidi. Koridorun operasyon merkezi ise Chongqing Belediyesi. Mallar, dünyanın diğer bölgelerine gönderilmeden evvel demiryolları, otoyollar ve su yolları dahil olmak üzere çeşitli yollarla Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki Beibu Körfezi'ne taşınıyor. Koridor, Çin'in batısındaki eyaletler ve özerk bölgelere doğu kıyısı üzerinden mal taşımaya alternatif olarak daha hızlı bir yol sunuyor.

Koridorun lojistik ve operasyon merkezinden alınan verilere göre, koridorun kara-deniz yük güzergahının yurt içi bölümü Ocak-Haziran ayları arasında 47 bin 880 TEU (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) kargo taşıdı. Bu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 147 oranında kayda değer bir artışa işaret ediyor. Yılın ilk yarısında Chongqing'den kalkan kara-deniz yük trenleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 147 artarak toplam 952 sefer gerçekleştirdi.