Xinhua

Kara-deniz taşımacılık hizmeti, Çin'in orta kesimine yeni bir hat açtı

Çin'in batısındaki eyaletleriyle ASEAN ülkeleri tarafından ortaklaşa oluşturulan bir ticaret ve lojistik geçişi olan Yeni Uluslararası Kara-Deniz Ticaret Koridoru Cumartesi günü, Çin'in orta kesiminde yer alan Henan eyaletine bağlanan yeni bir taşıma güzergahını hizmete soktu.

Abone Ol

NANNİNG, 17 Nisan (Xinhua) -- Cumartesi günü, Tayland nişastası yüklü kuzeye giden bir tren Çin'in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki Qinzhou kentinden hareket ederken onunla aynı saatte alüminyum jant ve başka mallar taşıyan ve güney yönüne giden bir başka tren de Çin'in Henan eyaletinin Luohe kentinden çıkış yaptı. İki tren sırasıyla varış istasyonları olan Luohe ve Qinzhou'ya dört günde ulaşacak. Çin Birleşmiş Uluslararası Demiryolu Konteynerleri Limited Şirketi'nin Guangxi şubesi genel müdür yardımcısı Shu Zixun, "Kara-deniz taşımacılık hizmetinin Çin'in batısından, orta kesimdeki Henan eyaletine uzaması, ülkenin orta ve batı kesimleri arasındaki bağlantıyı pekiştirmesi açısından büyük öneme sahip; bu, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık'ın (RCEP) sunduğu fırsatların daha fazla insan tarafından paylaşılmasını sağlayabilir" dedi.

Shu şöyle devam etti: "Gelecekte, Çin'in orta kesimindeki bu eyaletten mal ve hammaddeler bu kanal aracılığıyla RCEP ülkelerinin pazarlarına süreklilik içinde taşınacak." ASEAN ülkeleri Henan eyaletinin en büyük ikinci ticaret ortağı haline geldi. Kara-deniz taşımacılık hizmeti sayesinde Henan'dan ihraç edilecek mallar bundan böyle demiryoluyla Guangxi'deki Qinzhou limanına ve oradan da deniz yoluyla ASEAN ülkelerine sevk edilecek ve böylece nakliye süresi yedi gün kadar azaltılabilecek.