Kanada Halk Sağlığı Kurumu'nun Cumartesi günkü açıklamasında, "Uzun haftasonu tatili öncesinde 4,5 milyon dozluk aşının teslimi ve ülke genelinde uygulanan aşı dozunun 20 milyona ulaşması da dahil olmak üzere geçen hafta, Kovid-19 aşılarının teslimi ve aşılama çalışmalarında, önemli dönüm noktalarına imza attık" denildi. Kanada Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Theresa Tam, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, aşı dağıtımının hızla artmaya devam ettiğini söyleyerek "Kovid-19 aşılamasıyla yaygın ve kalıcı bağışıklığın sağlanabileceğine dair yükselen bir iyimserlik var" dedi. Tam, "Öncelikli olarak aşılanması hedeflenen gruplar içinde aşının faydaları görülüyor. Kanada genelinde aşılama arttıkça önümüzdeki haftalarda ve aylarda daha fazla Kanadalının korunmasıyla aşıdan daha fazla yararlanacağımızı umabiliriz" dedi.

Kanada'nın Toronto şehrindeki sağlık çalışanları, bir aşı kliniğinde soğutucular içinde Kovid-19 aşılarını taşıyor, 21 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Zou Zheng/Xinhua)

Kanada'nın federal sağlık kuruluşu Health Canada, Kovid- 19'a karşı önlemlerin gevşetilmesinden önce 12 yaş ve üstü Kanadalıların en az yüzde 75'inin bir doz, yüzde 20'sininse tamamen aşılandığını görmek istediğini belirtti. CTV'ye göre Kanada'da Cumartesi öğleden sonra itibarıyla 3 bin 647 yeni Kovid-19 vakası bildirildi. Böylece toplam kümülatif vaka sayısı 1 milyon 355 bin 765'e yükseldi. Bu sayıya 25 bin 203 can kaybı da dahil.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Kanada Halk Sağlığı Kurumu'nun Cumartesi günkü açıklamasına göre, ülkedeki son ulusal düzeydeki veriler, son yedi günlük dönemde (14-20 Mayıs) günlük ortalama 5 bin 4 vakayla hastalık aktivitesinde düşüşün devam ettiğini, bir önceki haftaya göre yüzde 26 azalma gerçekleştiğini gösteriyor.

Editör: İRFAN KARSLI